מטבע בפראג

המרת קורונה צ'כית (SCR) לשקל - האם פראג זולה? תבדקו את שער המטבע המקומי בצ'כיה, ביחס לשקל ישראלי חדש. המטרת מטבע משקל לכסף מקומי בפראג אונליין!

המרת קרונה צ'כית לשקל


 

המרת שקל לקרונה צ'כית

המרת שקל לקרונה צ'כית

רקע על מטבע קרונה צ'כית (CZK)

הקרונה הצ'כית (Czech Koruna), המסומנת בקיצור CZK והסימן „Kč“, היא המטבע הרשמי של הרפובליקה הצ'כית. המטבע נמצא בשימוש מאז 1993, לאחר פירוק צ'כוסלובקיה, והוא מחליף את הקרונה הצ'כוסלובקית. כיום, הקרונה מתחלקת ל-100 הלר (haléř), אך מטבעות ההלר כבר אינם נמצאים בשימוש יומיומי.

הקרונה הצ'כית היא מטבע פופולרי בקרב מטיילים ותיירים בזכות היותה יציבה יחסית וכלכלה חזקה של הרפובליקה הצ'כית. פראג, בירת המדינה, היא אחד היעדים המובילים באירופה, ולכן הבנה של השימוש במטבע זה היא חשובה עבור המטיילים הישראלים.

ערך המטבע ושערי חליפין

ערך הקרונה הצ'כית משתנה בהתאם למצב הכלכלי העולמי והיצע וביקוש בשוק הפיננסי. לכן, מומלץ לבדוק את שער החליפין המעודכן לפני הנסיעה. בממוצע, 1 שקל ישראלי שווה בין 6-7 קרונות צ'כיות, אך השער יכול להשתנות.

היכן לבדוק שערי חליפין?

  • אתרים פיננסיים: מומלץ לבדוק באתרים כמו XE או Google Finance.

  • אפליקציות ייעודיות: ישנן אפליקציות כמו Revolut או Wise שמציעות שערי חליפין בזמן אמת.

  • בנק ישראל: ניתן לבדוק באתר הרשמי של הבנק.

החלפת כסף בצ'כיה

היכן מומלץ להמיר כסף?

  1. חלפנים בפראג (Exchange Offices):

    • חלפנים במרכז העיר מציעים לרוב שערים אטרקטיביים, אך יש לבדוק האם הם גובים עמלות נסתרות.

    • חלפן מומלץ הוא "Exchange" הנמצא ברחוב קפרובה (Kaprova).

  2. בנקים מקומיים:

    • הבנקים בצ'כיה מציעים שערי חליפין טובים, אך תהליך ההמרה עשוי לקחת זמן רב יותר.

  3. כספומטים (ATM):

    • שימוש בכרטיס אשראי בינלאומי למשיכת קרונות ישירות מכספומט היא דרך נוחה, אך יש לוודא שהכרטיס תומך במטבע המקומי.

טיפים למניעת הונאות בהחלפת כסף

  • תמיד לשאול מראש על העמלה.

  • לבדוק שהסכום הניתן מתאים לשער שסוכם.

  • להימנע מחלפנים ברחוב או מחלונות המציעים שערים גבוהים מאוד.

שימוש בכרטיסי אשראי

האם ניתן להשתמש בכרטיסי אשראי?

כרטיסי אשראי בינלאומיים מתקבלים כמעט בכל מקום בצ'כיה, במיוחד בפראג ובערים הגדולות. עם זאת, בעיירות קטנות ובשוקי איכרים, מזומן הוא לרוב אמצעי התשלום המועדף.

טיפים לשימוש בכרטיסי אשראי

  • ודאו שהכרטיס תומך בשימוש בינלאומי.

  • שמרו את הקבלות לצורך בדיקה עתידית.

  • הימנעו משימוש בכרטיסים במקומות שאינם נראים מהימנים.

  1.  

חשוב לדעת

השימוש בקרונה הצ'כית בצ'כיה אינו מסובך, אך הבנה של הטיפים וההמלצות יכולה לשפר משמעותית את חוויית הטיול. בין אם אתם מחליפים כסף מראש, משתמשים בכרטיסי אשראי או נהנים משוקי האיכרים, תכנון נכון יחסוך לכם כסף וימנע בעיות מיותרות.

כמה שווה שקל אחד (ILS) לעומת קורונה צ'כית (CZK)? נא ללחוץ על המטבע הדרוש 👇

  • CZK  CZK: 6.6800

טבלת חישוב שערי מטבע: בקוביה ה-1 כותבים כמות כסף שאתם רוצים להמיר משקל (ILS) אל למטבע קורונה צ'כית (CZK)..ואז לוחצים על הכפתור Convert 👇

המרת שקל ישראלי (ILS) למטבע קורונה צ'כית (CZK)

 to 

דברים שחשוב לדעת על החלפת כספים בפראג

כשמתכננים נסיעה לפראג חשוב לדעת מה המטבע המקומי (השוואת שער קורונה צ'כית לשקל) וכמה הוא שווה. וגם מה אמצעי התשלום הנוספים ואיפה הכי משתלם ומומלץ להחליף כספים.

בעברית: הכתר הצ'כי
באנגלית: Czech koruna
בצ'כית: Koruna česká
הסימון המקובל של הקורונה בפראג ובצ'כיה: Kč | CZK

  • המטבע של הרפובליקה הצ'כית הינו קורונה.
  • כתר צ'כי אחד אפשר להחלק ל- 100 האלר.
  • ברפובליקה הצ'כית בשימוש שטרות ומטבעות כאחד.
  • השטר הגדול ביותר בערך 5000 קורונות.
  • מטבעות בשימוש: 1, 2, 5, 10, 20, 50 קרון
  • שטרות בשימוש 50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 קרון

10 דברים שחשוב לדעת לפני המרת מטבע בפראג:

  1. את המטבע ניתן להמיר בבנקים ובבתי מלון, אך לעיתים קרובות מלונות בפראג מציעים שער חליפין לא משתלם במיוחד .
  2. בדרך כלל שער חליפין של כתר צ'כי אינו שונה בהרבה משער יציג של הבנק הלאומי הצ'כי. לכן, גם בבנק אפשר להחליף את הכסף.
  3. מסוכן ולא משתלם להחליף מטבע ב"השוק השחור" או באמצע הרחוב.
  4. השער החליפין שמוצג במסכי הנתונים בנקודות המרה – ללא עמלות. כלומר, אתם עלולים לקבל סכום כסף הרבה פחות ממה שמבטיחים השערים במסך.
  5. על כל פעולת המרה של מבטע בפראג גובים עמלה.
  6. הדרך טובה ביותר היא לגשת לנקודת המרה ופשוט לשאול כמה קורונות אתם אמורים לקבל עבור 100 אירו. אפשרות נוספת להחליף מטבע בפראג היא להציע את שער חליפין לפיו תהיו מוכנים להמיר את הכסף
  7. אם הסכום הכסף המוצע לא מתאים לכם, תמיד אפשר לפנות לנקודת המרה אחרת בפראג.
  8. לא מומלץ להחליף כסף בשדה התעופה כי השער החליפין נמוך מאוד ולא משתלם בכלל.
  9. בשעות עבר כל הנקודות המרת מטבע נסגרות, לכן מומלץ לדאוג מראש למימון בילויי לילה שלכם.
  10. בחנויות ומסעדות גדולות בפראג ניתן לשלם באירו, דולר ואפילו בכרטיסי אשראי, כנ"ל בסופרמרקטים גדולים.

רשת נקודות המרת מטבע המומצלת בפראג:

בפראג קיימת רשת נקודות החלפת כספים eXchange בעלת כמה סניפים אשר פרוסים בלב העיר ברובע היהודי (Praha 1 – Josefov). הרשת בטוחה ונוחה להחלפת כספים והפרט החשוב ביותר, בעלת שערים משתלמים בדרך כלל. להלן רשימת כתובות:

  • Náměstí Franze Kafky 2 | שעות פתיחה: 9:00-20:00
  • Kaprova 14/13 | שעות פתיחה: 9:00-20:00
  • VIP – Kaprova 15 | שעות פתיחה: 9:00-17:00
  • מפה

צ'יינג' מומלץ Artesa, spořitelní družstvo, נמצא ברחוב 3CJJ+MG Prague, Czechia, די קרוב למלון גרנדיום. השער הכי טוב שתקבלו.

ציינג אלפא – ציינג' שנמצא בקניון הפלדיום, בכניסה לקניון בצד שמאל.. הוא מזהה ישראלים ולא לוקח עמלות בכלל…

מומלץ גם להחליף בצ׳נג׳ שצמוד לחנות Sefora בוואצלאב… הכניסה מהרחוב הצדדי! זה המקום שכל הסטודנטים הישראלים עובדים איתו והם ישרים והוגנים!

טיפים לגבי 💵 המרת כספים – המרנו באלפא גיינג אחרי שחיפשנו את זה מלא זמן , יש 2 כניסות לפלדיום אחד שיש חנות של אדידס ויש עוד כניסה שזאת הראשית שיש מלא דוכנים בחוץ וחנות של פוט לאקר, האלפא גיינג נמצא מצד שמאל לקניון מהכניסה של פוט לאקר, יש שם אנשים נחמדים ושער טוב. כל כמה מטרים בפראג יש ציינג אבל המרנו רק שם.
-אפליקציית currency חובהה! אפליקצייה שאתם יכולים לרשום סכום נגיד בקורונות, וזה אומר לכם כמה זה ביורו כמה זה בשקל. השתמשנו בזה מלא .

כסף: החלפנו קצת שקלים לקרונות בארץ כדי שיהיה לנו כשמגיעות. החלפנו מיורו לקרונות ברחוב panska בין המלון להמליס (השער היה 25.7, בכל הימים שבדקנו היה יותר משתלם שם מאשר באלפא. יש ברחוב הרבה צ'יינג'ים וכמעט כולם אותו שער, ובלי עמלות כמובן). לפעמים באלפא ליד פלדיום (פעם אחת בשער 25.55 ופעם שניה 25.3).
החזר מס: בקנייה מעל 2001 קרונות באותה חנות אפשר לקבל החזר. צריך לבקש בחנות טופס tax free. ניתן לעשות את רוב התהליך כבר בפלדיום, ובשדה התעופה רק להחתים את הטופס ולהכניס לתיבה. (עריכה: נאמר פה שיש המלצות לא לעשות בפלדיום ושיש אזהרות בקבוצה.. לשיקולכם)

יש כמה דרכים להמיר כסף למדינות שלא משתמשות ביורו/דולר/פאונד:
האופציה הראשונה היא להמיר שקל ליורו => ואז יורו לקורונות בציינג'ים הפזורים בעיר, בגדול אין מה לפחד להעקץ הרי את/ה מגיע בארץ לצינג' אתה שואל כמה עולה לקנות יורו המוכר מסביר לך בעזרת מחשבון, אותו דבר בפראג, נכנס לכל ציינג' שמתאים לך שואלים כמה נקבל על 100 יורו (אפילו תראו לו את ה שטר אם אנגלית היא לא הצד החזק שלכם) הוא יוציא מחשבון ויראה לכם. בפועל 100 יורו (נכון להיום תבדקו באינטרנט) הוא 2566 קורונות, אם תקבלו על 100 יורו סביבות 2530-2550 קורונות זה תקין לגמרי אם הוא יציעה על 100 יורו 1650 קורונות (כמו הציינג הכתוב בכיכר העיר העתיקה) פשוט קחו את הרגלים ותצאו, יש כאן המלצה על אלפא ציינג' משמאל לפלאדיום, תכלס שער מעולה בחור נחמד תור של 2-6 אנשים לפניך, סבבה לגמרי.
אופציה שניה היא להגיע מראש עם קורונות ע"י קנייה של קורונות בגרופון המרת מט"ח

שער יחסית סבבה, אפשר לחלק לתשלומים (רק תשימו לב שאם מחלקים לתשלומים השער יורד) ואז פשוט מגיעים לטרמינל 1 יש דלפק של בנק הפועלים ושם מחכה לכם הזמנה על השם שלכם עם הכסף מוכן.
אופציה שלישית (ולדעתי המומלצת למרות שלא עשיתי את זה בסוף)
תקחו איתכם יורו לנסיעה בכל יום תמירו 100-150 יורו שיספיקו לכם לכל היום (לזוג כמובן) ותזמינו לכם 1500 קורונות בגרופון שיהיה לכם ליום הראשון, תכלס ביום הראשון הגענו די מאוחר ולנהג אובר שילמנו בpaypal ככה שלא הייתי לחוץ לכסף פשוט הלכנו 3 דקות לציינג' ליד הפלאדיום.
בדרך כלל באירופה אנחנו לוקחים 100-120 יורו לזוג ליום נטו אוכל תחבורה ציבורית וכניסה לאטרקציות, בפראג הרגיש לי שזה דיי על הגבול כי היו ימים ש100 יורו היו די מלא והיו ימים שאכלנו בכמה מקומות ה2550 קורונות לא הספיקו כלכך.
150 יורו לפרוט כל בוקר בציינג' (בלי קניות כמובן!) יספיקו לכם לכל היום.

גרופון הצ'כי –
לפני שטסנו חשבתי להזמין ספא בירה וסיור סאגווי ברחבי העיר, בסוף הזמנו רק פוט מסאג' בגרופון שלהם, יש המון דברים מעניינים תיכנסו תראו אם משהו מעניין אתכם, פשוט תיכנסו דרך האפליקציה של גוגל כרום בטלפון או במחשב דרך גוגל כרום ותבקשו מהאתר לתרגם מצ'כית לאנגלית או אפילו עברית.

דיס המלצה על צ'יינג להחלפת כספים בפראג:

רוצה להזהיר מפני הצ׳יינג שנמצא על רחוב perlova
פינת 28 rijna, לא רחוק מתחנת מטרו מוסטיק (קו בי). המקום נמצא צמוד לחנות tiger- החלפן היה ממוצא אירופאי ולא היה מוכן להגיד לנו כמה נקבל בתמורה ל100 יורו אלא הצביע על פוסטר עם המחירים. אחרי שהחלטנו להחליף בכל זאת את הכסף, הסכום שקיבלנו היה נמוך מאוד ממה שהיה כתוב. הסברתי לו שאני לא מוכנה לסכום כזה ומעוניינת לקבל את הכסף שלי בחזרה. הבחור לא ויתר והתמקח איתי על הסכום. הסברתי שוב שאני לא רוצה להחליף ושיחזיר לי את הכסף אבל הוא לא היה מוכן. בסופו של דבר הוא החליף לנו וקילל אותנו על הדרך תוך כדי שאכל לנו סנדויץ בפרצוף בכוונה! החלפנים בצ׳יינג הנ״ל הם גנבים!!!!! במזל קיבלנו את הכסף, ממש לא שווה את הסיכון או עצבים. אל תחליפו פה כספים. ממש בהמשך הרחוב (לכיוון תחנת המטרו ולא שדרות ואצלב)חוצים את הכביש ומצד ימין יש ציינג׳ של חברה ערבים מקסימים שמחליפים את הכסף בשער שווה:) בהצלחה!

חשוב לדעת:

יש בצ’כיה חוק ממאי 2019 בו החלפנים חייבים להחזיר את הכסף ללקוח אם העסקה התבצעה ב 3 השעות האחרונות. זה הכדאי למנוע את הרמאויות. אם קוראים לשוטר ( שיש המון בסביבה) אפשר לקבל את הכסף חזרה ללא בעיה ומי שלא מבצע היה חוטף קנס גדול.

מותר לבטל עסקת המרה תוך 3 שעות, ואם סורבת, את יכולה להזמין משטרה.
צריך פשוט לבדוק מה נותנים, ואם את רואה שמסבנים אותך ולא נותנים תשובות, זו כבר סיבה באמת טובה מספיק להסתובב וללכת. יש 100 צ'יינג'ים. אלו שנותנים שערים סבירים לא מסתירים את זה עם שלטים ותכסיסים ואותיות קטנות…

רוצה לחזור למשהו ספציפי?

עזרה בתכנון טיול לפראג? השאירו פרטים 👇

חוויה בפראג מתחילה כאן